Monday, December 07, 2009

Linssoppa med cashewnöttopping














1 gul lök
ca 3 cm ingefära
2 kklyftor vitlök
1,5 dl röda linser
1 tsk gurkmeja
1 tsk hel spiskummin
1 krm chilipulver
knappt 1 tsk senapsfrön
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
salt
peppar
1-2 dl hackad bladpersilja
1 dl matlagningsgrädde

Skala och hacka löken. Fräs löken med kryddorna.Skölj linserna och tillsätt vattnet. Smula ned buljongtärningen. Hacka vitlöken och lägg i grytan. Låt det hela koka i 10-15 minuter tills linserna är genomkokta. Tillsätt persiljan och mixa soppan slät. Slå i grädden före servering.

Kryddiga cashewnötter att toppa soppan med
1 näve naturella cashewnötter
ett uns chilipulver
1-2 krm garam masala
flingsalt efter smak
knappt 1 msk matolja
Hetta upp lite. Tillsätt kryddorna och fräs i oljan. Lägg i nötterna och stek tills nötterna fått lite färg. Dra av från plattan och slå upp på hushållspapper så att nötterna får rinna av lite. Toppa soppan med nötterna eller ät dem som snacks på gen hand.

No comments: