Monday, December 07, 2009
Kryddiga bönor med julig smak
Så här innan jul är det gott att börja smygsmaka lite på julens smaker. Dessutom känns det lite skönt att äta fräscht och nyttigt innan det är dags för alla julmat. Den här bönröra kan man äta rätt mycket av utan att känna sig alltför samvetstyngd. Servera röran med ett gott bröd och en klick yoghurt.
Kryddiga bönor
1 gul lök
1 äpple
1 stor vitlöksklyfta
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
1,5 msk matolja
1 liten matsked riven ingefära
1 msk hackad röd chilipeppar
knappt 1 tsk curry
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel
Skala och skiva löken. Skala och tärna äpplena. Finhacka chilin och vitlöken. Slå av baljväxterna och skölj dem i kallt vatten. Fräs löken, ingefäran,vitlöken och kryddorna. Tillsätt äpplena och låt det steka ett par minuter. Rör ned bönorna och låt allt bli varmt. Servera med bröd (t.ex. tanurbröd/libabröd) och en klick naturell yoghurt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment