Monday, December 07, 2009
Mat-Tinas filmjölkslimpor
Mörkt filmjölksbröd
2 bröd
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela, torkade aprikoser (ca 100 g9
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två 1,5 l formar. Blanda ihop mjölsorterna md salt,frön, aprikoser, russin och nötter i en bunke.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandingen och rör försiktigt til len jämn,tjock smet. Fyll brödformarna med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment