Sunday, May 17, 2009

Omelett med kantarellstuvning














Söndagar är dagen då allt tråkigt ska hinnas med. Tvättunnan är då som regel överfull och övriga hemmet en enda röra. Således brukar vilodagen förvandlas till operation extreme home make over. I sådana lägen är omelett perfekt för det går fort att laga och det mättar bra. Dessutom är det få saker som gör mig så larvigt lycklig som smaken av kantareller.

Omelett med kantarellstuvning
4 ägg
msk matlagningsgrädde
lite salt
lite svartpeppar
knappt 1 msk smör

Svampstuvning:
ca 3 dl frysta kantareller, tinas
1 msk smör
2,5 msk vetemjöl
ca 2 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
salt peppar

Börja med stuvningen genom att fräsa kantarellerna i smör. Pudra över mjölet och rör om så att det fördelar sig över kantarellerna. Slå på grädden och rör ned sojan.Låt det hela puttra i några minuter på låg värme tills stuvningen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

nu är det dags för omeletten. Vispa ihop äggenoch grädden lätt med en gaffel och krydda lätt. Smält smöret i en stekpanna och slå på äggsmeten. Slå ned värmen och hacka ett par gånger i omeletten under stekningen. När omeletten är gyllene på steksidan och krämig på ovansidan fyller du den med svampstuvning och viker den dubbel. Klipp över örter före servering. Jag tog timjan och gräslök.

No comments: