Sunday, March 22, 2009

Salta, rostade mandlar

Deta är ett snacks du lätt tillreder du hemma. Det enda som behövs är en påse mandlar med skal , vatten, salt och så en ugn förstås. Salta mandlar är väldigt goda och det är i alla fall lite nyttigare än traditionellt godis. Inget fett behvös til lrostnignen för mandlarna är feta i sig själva. Bild blir det ingen för när jag väl tog mig för att blogga om mandlarna så var de slut...

Salta, rostade mandlar
2 dl vatten
4 tsk salt
200 g mandel

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten och salt och rör till saltet löst upp sig. Dra kastrullen av plattan och lägg i mandlarna och låt dem dra i vattnet i ca 1 min. Slå av mandlarna i en sil och sprid sedan ut dem på en ugnsplåt. Rosta dem i ugnen i 5-10 minuter i 225 grader. Rör om då och då. Se upp bara så att de inte får för mycket färg för just den varianten av brända mandlar (jag har själv prövat) är inte god...Njut mandlarna ljumma eller kalla som de är eller till drinken.

No comments: