Sunday, March 22, 2009

Kålrabbi till förrätt














Det var rätt nyligen som jag fick upp ögonen för denna rotsak men kålrabbi är med sin milda smak som påminner om en blandning av potatis och kokt, mjäll kål, riktigt gott. Jag tycker den komemr mest till sin rätt på egen hand så i den här lilla "förrätten" fick kålrabbin spela huvudrollen med ett smältande svagt citrondoftande persiljesmör på toppen.

Kålrabbi
2 pers
1 kålrabbihuvud

Aromsmör:
75 g smör
1 stor näve persilja
ca ½ msk citronsaft (ev. mer)
svartpeppar
salt

Skala kålrabbin och skiva den i centimetertjocka skivor. Koka i saltat vatten tills den har blivit mjuk, ca 5-10 minuter. Blanda under tiden ihop aromsmöret. Använd gärna en mixer så slipper du omaket med att först hacka persiljan och sedan jobbet med att få smöret mjukt. Slå av kålrabbin när den är färdigkokt och lägg upp på små assietter. Lägg en klick aromsmör på varje ångande het skiva av rotsaken och dekorera med ett persiljeblad. Servera direkt!

No comments: