Tuesday, April 15, 2008
Linsgryta med kokos
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
en bit ingefära (som en femkrona ungefär)
2 dl gula linser
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 krm bruna senapsfrön
½ msk spiskummin
drygt ½ msk gurkmeja
1 stjälk citrongris
1 bit kanelstång
salt
rapsolja till stekning
koriander til lservering (kan uteslutas)
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs tillsammans med de torkade kryddorna. Skölj linserna noggrannt. Tillsätt sedan dessa vattnet och kokosmjölken. Krossa citrongräset lite (med en mortelstöt eller kniven t.ex.) och lägg i även detta och kanelen. Låt det hela puttra under omrörning i ca 15 minuter. Linserna ska bli mjuka och grytans konsistens bli krämig. Smaka av med salt. Strö över rikligt med koriander innan du severar grytan med basmatiris, eller kanske chapatis eller både och.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment