Thursday, October 12, 2006

Lätt som en omelett

Ibland är det snabba ryck som gäller på lunchen men jag tycker ändå om att få i mig lite lagad mat. Detta är en återkommande räddare i nöden hemma hos mig som tar max tio minuter att få på bordet om man är lite flink i fingrarna.

Omelett med spenat, ost och tomat
2-3 nävar sköljd bladspenat eller motsvarande mängd fryst
1 hackad vitlöksklyfta
1 ägg
1-2 msk mjölk
3-4 skivor ost
4-5 skivor tomat
smör
peppar
salt
1. Fräs spenaten och vitlöken i lite smör i en stekpanna. Rör ihop ägget med lite mjölk med en gaffeli en liten skål. Häll äggblandningen över spenaten och vitlöken. Låt omeletten stelna något på låg-medelvärme. Den ska vara lite krämig. Lägg ostskivorna på en halvan av omeletten. Lägg tomaterna ovanpå osten. När omeletten blivit lite gyllene är det dags att vika ihop den och föra över den till tallriken.

OBS! Se upp med värmen när du gräddar omeletten. För lite värme = ingen stekyta= svårt att ta upp omeletten utan att den går sönder. För varmt = en omelett med svart botten och rinnig yta.

No comments: