Tuesday, January 14, 2014

Asiatiskt kryddad fläskfärs med risnudlar

Igår slängde vi ihop en otroligt god och väldigt lättlagad rätt till middag - fläskfärs smaksatt med den asiatiska höjdartrion vitlök, ingefära och chili. Receptet nedan räcker till fyra stora portioner.










ca 500  g fläskfärs
2 msk rapsolja
3 klyftor vitlök 
1/2- 1 röd chili
ca 2 msk röd currypasta
ca 1 msk soja
ca 2 msk fisksås
2 mellanstora morötter
limesaft efter smak
ev. 10 cm tunt strimlad purjolök 
ev. färsk koriander

1 pkt glasnudlar

Skala och riv morötterna grovt och ställ åt sidan. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära fint. Hacka även hälften av chilin fint. Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Fräs hacket utan att det tar färg. Tillsätt färsen och morötterna och  låt färsen få lite färg. Blanda därefter ned currypastan, fisksås och soja. Tillsätt tunt strimlad purjo mot slutet (jag tog det gröna för färgen skull. Smaka av med limesaft. 

Koka nudlarna och rör ned dem i fräset. Toppa eventuellt med koriander. Det skulle jag definitivt gjort om jag hade haft någon och om sambon hade ätit det! 

Tips! Enklaste viset att "koka" de här fina nudlarna på är att koka upp vatten i vattenkokaren, lägga nudlarna i en skål, slå på vatten och låta det dra i 3 minuter innan du låter dem rinna av i en sil. 

1 comment:

Jul i Laloland said...

sv:Kanske man kan börja skapa "julbabysaker" som passar in i julhem?
Julbabygym etc...kanske inte jättelukrativt, men roligt =)

Tack - Födelsedagen var finfin - precis som sig bör!