Sunday, April 22, 2012

Söndagsfrukostar

Frukost är i vanliga fall ett något misshandlat mål i det här hemmet. Vi äter förvisso alltid frukost men oftast blir det ett par ostmackor och en kopp te innan jobbet. Och presentationen ska vi inte en diskutera...Osten kan mycket väl serveras direkt från sin plastpåse för att den raskt ska kunna slängas tillbaka in i kylen innan jag tågar vidare mot tandborstning och påklädning.

På helgerna är det en annan deal. Då har man ju tid med lite finlir. Förra helgen slog vi t.ex. till och lagade amerikanska pannkakor. Fluffiga med lönnsirap och färska jordgubbar som tillbehör. Första omgången blev lite mindre än brukligt för jag gräddade dem i en plättlagg i brist på american pancake- lagg och den andra gav i gengäld rätt stora, något oregelbundna pannkakor då de gjordes i vanliga stekpannan. Oavsett så blev de sjukt goda. De blir liksom lite svampiga (på ett bra sätt) och suger upp lönnsirapen och det blir supergott helt enkelt (och förmodligen rätt onyttigt men ändå).

American pancakes
2, 5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning

Börja med att blanda alla torra ingredienser. Vispa sedan ned mjölken, därefter ägget och allra sist ägget. Vispa till en slät smet. Smörj laggen, häll i lite smet. När pannkakorna bubblar är det dags att vända på dem. Avnjut dem med t.ex. lönnsirap, färsk frukt eller något annat smarrigt tillbehör!


Har man inte tid eller lust att stå och grädda pannkakor på morgonen kan man istället lyxa till frukostyoghurten. Fruktyoghurt i alla ära men godast är ändå en god naturell yoghurt med bär. Ta ett par snygga glas. Varva bär (jag tog hallon och blåbär från frysen) med en god yoghurt (jag använder alltid mild ekologisk eftersom den är lite fetare= godare) och toppa sedan med färska jordgubbar i klyftor. 

2 comments:

Metronyx said...

Det är ju så sjukt gott med AP och lönnsirap till. Jag hade inte ens smakat såna förren förförra året, men nu när det är lyxfrukost så görs de ofta och gärna : )

Fridolin said...

Visst är det!? Jag gillar frukost överhuvudtaget men särskilt lyxfrulle.