Sunday, April 22, 2012

Gambas al ajillo

I fredagskväll blev jag sjukt sugen på tapasräkor. Man bör ju egentligen inte äta scampi (miljöbov) men den här gången kunde jag inte motstå dem i affären. Det är dock svårt att göra den här räkrätten med vanliga räkor eftersom de är kokta och gärna blir lite sega om man hettar upp dem i olja. 

Gambas al ajillo
15-20 st råa scampi
1,5 dl olivolja
3 klyftor vitlök
1/2 röd chilifrukt
lite salt

Tina och skala scampin. Hacka vitlöken och chilin. Slå oljan i en ugnsfast form. Ställ den i ugnen i 200 grader. När oljan börjar bubbla lägger du i vitlöks-och chilihacket och rör runt försiktigt innan du varsamt lägger ned räkorna och rör om. Låt räkorna tillagas i vitlöksoljan i ca 5-10 minuter. Räkorna blir rosaröda när de är klara. Servera med en bit baguette.
















Förutom gambas gjorde vi "hoppande djävlar", marinerade kronärtskockor och en sallad på fänkål, ruccola, valnötter, parmesan och god dressing. Recepten hittar du här och här om du skulle vara sugen på att prova.

1 comment:

Jessica said...

GÖTT!