Sunday, April 22, 2012

Kyckling på rotsaksbädd














När matlagningsambitionerna inte är så stora kan man alltid göra kyckling i ugn. Det är snabbt fixat, gott och lättvarierat. Sambon smälter smör som han blandar med vitlök och olja och penslar kycklingen med det. Sedan skalar man rotsaker eller grönsaker efter smak och skär i lagom stora bitar i ugnen. Den här gången valde vi morötter, zucchini, kålrabbi, broccoli och färsk lök.
Kyckling på rotsaksbädd
1 hel färsk kyckling
ca 50 g smör
2 msk olivolja
1-2 vitlökssklyftor

1 bukett broccoli
1 litet huvud kålrabbi
2-3 morötter
1 mellanstor zucchini
3 färska lökar

Smält smöret och pressa i vitlöken och blanda i lite olivolja. Skala rotsakerna och skär dem i ungefär lika stora bitar. Lägg dem på en plåt. Klyv kycklingen på mitten och pensla alla sidor. Peppra och salta. Lägg kycklingen i mitten och för rotsakerna utåt sidorna. Ringla lite av blandningen över dem. Stek det hela i ugnen i 200 grader i ca 40 min. Ös stekskyn över kycklingen ett par gånger under tillagningen. Servera när rotsakerna är genombakta och kycklingens köttsaft är klar.


No comments: