Thursday, November 05, 2009

Stuvad spenat

Ibalnd glömmer man bort att gamla hederliga rätter varken är speciellt svåra eller tidskrävande att göra. Vi köpte torsk (för förta gången på flera år)och panerade och stekte. Till detta severades skinnpotatisoch stuvad spenat. Tänk att stuvad spenat kan vara så gott! Inte är det svårt att göra heller. Nu lagar ju jag det mesta på en höft så stirra er itne blinda p ådet här receptet. Jag har uppskattat mängderna en aning.´Detta blir en ganska lös stuvning så vill du ha den fastare utesluter du bara lite av grädden eller mjölken.

Stuvad spenat
ca 300 g hackad, fryst spenat
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1½ msk vetemjöl
liten klick smör
salt
peppar
riven muskotnöt
Tina spenaten i en kastrull på låg värme. Rör ihop mjölet och mjölken. Slå på blandningen och grädden. Lägg i smöret. Låt koka i ca 4 minuter. Salta, peppra och smaka av med muskotnöt. Servera till stekt fisk och potatis.

No comments: