Sunday, November 22, 2009

Fyllda kycklinglårfiléer














Beräkna två kycklinglårfiléer per person. Mängderna nedan gäller för 3 personer.

6 kycklinglårfiléer
100 g philadelphiaost, naturell
2 msk riven västerbottenost
2-3 msk färsk, strimlad basilika
ca 10 soltokrade tomater, strimlade
svartpeppar
salt
12 tandpetare

Vik ut kycklinglårfiléerna. Riv osten. Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda väl med färskost, riven ost och kryddor till en kräm. Lägg ca 1 msk kräm på varje lårfilé. Rulla ihop filén och fäst med 1-2 tandpetare. Bryn filéerna i smör och olja så att de får lite färg runtom. Lägg över lårfiléerna i en ugnsfast form och låt dem steka klart i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Köttsaften ska vara helt klar när kycklingen är klar.

2 comments:

Anonymous said...

Låter jättegott. Värt att pröva nästa gång det vankas kyckling.
GoS

Fridolin said...

Ja, det är riktigt gott. Lätt att göra också.