Tuesday, June 10, 2008

Rostbiffsallad














Den här salladen är en rip off på den sallad som i min familj då och då serveras vid festliga tillfällen. Detta är perfekt buffémat och så enkel att göra att man gott kan unna sig den en vanlig måndag, vilket vi alltså gjorde igår.

Rostbiffsallad
färskpotatis till 3 personer (mängden beror ju rätt mycket på potatisens storlek)
knappt ½ isbergsalladshuvud
ca 150 g rostbiff
3 msk syltlök
ett 15-tal cornichons (inlagda smågurkor)

Dressing:
1 msk skånsk senap
1 klyfta vitlök
½ gul lök
2 msk vinäger
6 msk olivolja
frysta Herbes de provence eller valfria örtkryddor
Koka potatisen. Skölj salladen och strimla den fint. Skär rostbiffen i smala strimlor. Finchacka löken och vitlöken till dressingen och vispa sedan ihop denna med övriga dressingingredienser. När potatisen är klar och avslagen, blandar du den med dressingen i grytan och låter det hela stå och dra en stund. Lägg salladen på ett stort serveringsfat. Spar vinägretten som blir kvar Fördela potatisen över salladen och strö över rostbiffstrimlorna. Toppa med smågurkor och syltlök och ringla ytterligare lite vinägrett över.

No comments: