Monday, June 30, 2008

Lax på salladsbädd












I färskpotatistider är det lätt att man kokar lite för många av de goda knölarna. Om man gör det så är potatissallad ett hett tips. Jag gillar potatissallader med vinägrett, gärna med mycket grönsaer iblandade.

Potatissallad med mycket grönt(rött?)
färskpotatis
rädisor
röd paprika
romansallad
färsk lök.
Skär potatisen i kuber och paprikan i bitar. Klyfta rädisorna och riv salladen i mindre bitar. Skiva löken tunt. Blanda i en stor skål.

Dressing:
1 klyfta vitlök
1 tsk dijonsenap
knappt 1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
salt

ett par matskedar god matolja, (t.ex. raps)
1 tsk brunt senapsfrö
hackad persilja
hackad gräslök

Pressa vitlöken i en skål och slå på vinäger och lägg i senap, lite lite salt och peppar. Rör om. Värm oljan med senpasfröna, se upp så att oljan inte blir för het. Senapsfröna ska bara få dra ur lite i den och senpaen kan sjära sig om oljan är för het. Blanda ihop med övriga ingredienser. Rör till sist ned lite hackad persilja och gräslök. Slå dressingen över salladen och blanda väl. Servera med t.ex. rökt la i skivor, ev. med lite hovmästarsås till.

No comments: