Friday, July 20, 2007

Caesarsallad
















Eftersom vi nu ska ta lite semester gällde det att använda sig av det som fanns i kyl och frys när middagen skulle tillredas igår kväll. En caesarsallad kändes som det givna alternativet då det fanns ett huvud romansallad i kylen och sardeller i skafferiet. Salladen förstärktes också med stekt kycklingfilé och åt med bitar av en s.k. rustikbaguette. Mums.
Ingredienser:
1 romanssalladshvud
50 g riven parmesan

Krutonger
3 skivor formbröd
1 klyfta vitlök
olivolja

Dressing:
1 ägg
½ vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
saft av 1/4 citron (ev. mer)
½ dl olivolja
salt
peppar
2 kycklingfiléer

Börja med att förbereda krutongerna genom att skära formbrödet i kuber som blandas med olja och vitlök och sedan gräddas gyllenbruna på 225 grader i ugnen. Stek sedan kycklingfiléerna.Sköl därefter salladsbladen noga och låt dem torka till.
Koka ägget 1 min (!) . Gröp ur innehållet och mixa med alla ingredienser förutom oljan. Oljan tillsätter du i en jämn strålen medan du mixar så att allt binder sig fint. Smaka av med salt och peppar. (Salt behövs troligen inte eftersom sardellerna ger sälta i sig). Klä ett serveringsfat med salladen och strö därefter över parmesan och krutonger. Skiva kycklingen i tunna skivor och fördela över salladen. Ringla över dressingen. ät och njut.

No comments: