Saturday, November 12, 2011

Ugnstekt gädda

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev något här igen men..bättre sent än aldrig som de säger. I oktober var vi ute och fiskade på landet och fick napp på en stor gädda som vi fick fjälla av och rensa alldeles på egen hand. Jag kan inte rensa fisk. Jag tycker det är rätt läskigt och läbbigt dessutom kan svärfar det där med fisk bra. Nu var ju dock inte svärfar på plats så vi fick ta hand om det smutsiga hantverket själva. 

Om ni inte visste det redan kan jag tala om att gäddor är ena hala och slemmiga rackare. Det är inte helt lätt att få dem att ligga still ens när de är döda. Men skam den som ger sig så efter mycket om och men fick vi med oss en fjällad och urrensad gädda med oss hem. 

Väl hemma stekte vi den i ugnen fylld med rikligt med smör och riven pepparrot och det var riktigt gott men det är ju helt klart enklare att bara gå ner till affären och köpa fisken...

Ugnstekt gädda

1 urrensad och fjällad gädda
ca 70 g smör
ca 3-4 msk riven pepparrot
ett par matskedar hackad persilja
salt
peppar

Salta och peppra fisken på insidan. Klicka ut smöret i buken. Riv pepparrot och lägg den över smöret. Hacka persiljan och strö över den också. Lägg ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt. Tillaga i ugn i 200 grader i ca 30 - 40 minuter (köttet ska falla från benet men inte bli torrt). 

No comments: