Sunday, November 21, 2010

3 middagar från det fridolinska köket

Grönsakstallrik med palsternackspuré















Vi kokade palsternackspuré och åt till kokt blomkål, kokta bitar av majrova och morötter (ej med på bilden). Till de kokta grönsakerna gjorde jag ett persiljesmör med smak av citron. För mättnadens skulle gjorde jag också en sallad av små vita ocbönor och haricots verts, tomat och slog över en vinägrett. Gott! På bilden ser ni också en sallad av zucchini, paprika och salladslök i vinägrett.

Ugnsbakade kycklinglårfiléer på ruccolapasta














Lägg kycklinglårfiléer tätt i en ugnsform. pressa över lite citron. ringla över olivolja. Peppra och salta. Tryck ned ett par coktailtomater mellan filéerna. Stek i ugnen i 15-20 min i 175 grader. Medan kycklignen står i ugnen mixar du grädde (crème fraiche funkar också) med ca 1 dl valnötter, drygt 1 dl riven parmesan och en påse välsköljd ruccolasallad. peppra och salta blandningen lätt. Koka tagliatelle i ordentligt saltat vatten i 7 minuter. När pastan är färdigkokt slår du av den och låter den rinna av i ett durkslag. Låt gräddblandningen bli varm i pastakastrullen under omrörning. Rör ned pastan. Låt det hela bli varmt och lägg sedan upp på ett serveringsfat. Fördela kycklingen över pastan och ringla lite steksky över det hela.

Ugnsbakad lax med potatismos















Gott i all sin enkelhet. Färdiga laxfiléer är bara att langa in i ugnen. På med lite ciron, smör, salt och peppar. Gör ett gott potatismos till och blanda en sås av senap, crème fraiche, salt, peppar och hackat äpple.

No comments: