Thursday, October 22, 2009

Höstig grönsaksgryta

Egentligen kan man stoppa vilka grönsaker man vill i en sån här gryta. Basen är en tomatsås med lök och vitlök som fått koka ihop sig länge och sedan lade jag bara i bitar av olika grönsaker efter hand och efter hur lång tid det tar för dem att bli lite mjuka.














Höstig grönsaksgryta
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
1 burk vatten
1 tsk lantbuljong (kan uteslutas)
1 lite zucchini
en halv röd paprika
en halv gul paprika
en liten bit fänkål
ett tiotal champinjoner i bitar
1 burk kidneybönor
timjan
oregano
peppar
salt
Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en djup gjutjärnspanna. Tillsätt tomatkrosset och vatten. Hacka fänkålen i mindre bitar. Blanda ner i såsen. Tärna zucchinin smått och skär paprikorna i grova bitar. Blanda ner i grytan. Ansa champinjonerna och stek dem i lite smör i en stekpanna innan du blandar ner dem i grytan. Häll av kidneybönorna och skölj dem med vatten. Låt demrinna av och rör sedan ned dem också. Krydda med timjan, oregano, salt och peppar. Servera med pressad potatis eller ris.

No comments: