Wednesday, October 17, 2007

Thaifisk














Detta är ett gott och snabbt sätt att tillaga spätta på. Om man är lite flink i fingrarna tar det inte mer än en kvart!

Spätta på thaivis 3-4 p
1 brk kokosmjölk (jag använde den feta varianten då den ger en krämigare sås)
4 spättafiléer
en femkronestor bit färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
10 cm purjolök
2 tsk röd curry
2 -3 msk fisksås

Om du tänker servera ris til kan du börja med att sätta på det för sedan går det undan! Börja med att skala och hacka vitlöken och ingefäran fint.Värm upp kokosmjölken i en traktörpanna (eller en wok). Tillsätt ingefära, vitlök, curry och fisksås. Skär sedan paprikan i munsbitar. Lägg därefter dessa i pannan och låt dem sjuda på svag värme. Skölj och strimla purjolöken fint och lägg den i såsen. Rulla nu ihop spättfiléerna och lägg ned dem i kokosmjölken. Låt dem sjuda i 5-7 minuter till dess att fisken är precis genomkokt. Servera med ris och en fräsch sallad.

No comments: