Tuesday, October 23, 2007
Chèvrepasta med kronärtskockshjärtan
Sambon köpte en spännande chèvrefärskost i förra veckan men hur gott jag än må tycka att chèvre är så vill jag inte ha det på frukostmackorna och med jobb hela helgen har det inte blivit tid för ostbricka direkt. Alltså behövde jag komma på ett alternativt användningsområde för osten så att den inte skulle få slängas på grund av ålder. Sålunda hamnade osten i en pastasås i sällskap med kronärtskockshjärtan och salami.
Chèvrepasta med kronärtskockshjärtan 4 p
400 g fullkornspenne
1 brk kronärtskockshjärtan
1 liten gul lök
3 klyftor vitlök
150 g chèvreost (Om du använder chèvreost från rulle blir smaken nog något intensivare)
2 dl matlagningsgrädde
ca 50 g god salami i tunna skivor
1 tsk timjan
svartpeppar
salt
2 msk pinjenötter
ruccolasallad eller timjankvistar
Börja med att rosta pinjenötterna i en torrstekpanna tillde har fått färg. Koka pastan i saltat vatten. Hacka under tiden löken och vitlöken fint. Hacka sedan kronärtskockshjärtana grovt. Fräs löken och vitlöken i lite olja. Klicka i osten och tillsätt även grädden och kronärtskockshjärtana. Krydda med timjan och salt. Låt det hela sjuda under omrörning medan pastan blir klar. Dela också salamiskivorna i kvartar. Slå sedan av pastan och blanda den med såsen. Tillsätt salamin, dra några varv med pepparkvarnen över alltihop och blanda försiktigt. Töm upp pastan på ett fat och strö över pinjenötterna. Avsluta med att dekorera med några blad ruccolasallad eller timjankvistar. Servera med en fräsch sallad och ev. ett gott bröd.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment