Thursday, October 25, 2007
Linsallad med äpple och bacon
Linssallad med äpple och bacon
5-6 fasta, kokta potatisar
1½ dl puylinser
2 röda äpplen, Ingrid-Marie t.ex.
10 cm purjolök
1 pkt bacon
en rejäl bunt persilja
Dressing:
1 tsk dijonsenap, ev. lite grov senap också
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk vatten
svartpeppar
salt
Lägg linserna i blöt i en halvtimme. Skala och koka potatisen och låt den svalna. Koka linserna i ca 30 min. Skölj purjolöken och strimla den fint. Tärna potatisen grovt och lägg i en skål. Slå av linserna när de är klara och lägg dem tillsammmans med potatisen. Tärna äpplena i mindre bitar. Hacka persiljan. Knaperstek baconet i en stekpanna och låt det sedan rinna av på ett hushållspapper. Blanda till vinägretten. Slå därefter denna över potatisen och linserna. Rör försiktigt ned äpplena och persiljan. Blanda till sist i baconet och servera direkt, gärna med en bit gott bröd.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment