Wednesday, October 31, 2007

Kasslergratäng på åttiotalsvis














Idag blev det en riktig retrorätt från barndomen som kanske inte känns fullt så het idag som på det glada åttiotalet (då jag är född) men som är väldigt gott och lättlagat -kasslergratäng med ananas.

Kasslergratäng med ananas 4 p
2 dl basmatiris
400 g kassler
1 burk ananas
2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk chilisås
10 -12 skivor ost med mycket smak ( t.ex. västerbottenost)
svartpeppar
salt

Börja med att skölja riset noggrant och koka det. Skär under tiden kassler i skivor och blanda grädden med chilisås, kryddor och lite salt. Bred ut riset i en ugnsform och varva kassler och ananasringar ovanpå riset. Ringla chilisåsen över kasslern och täck med ostskivorna. Gratinera i ugnen i 15 min i 225 grader till osten fått fin färg.

No comments: