Friday, October 05, 2007
Chèvrepaj med ugnsrostade grönsaker
Deg:
2½ dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk vatten
1 liten nypa salt
Fyllning:
1 squash
1 röd paprika
1 gul lök
svarta oliver (eller ett tiotal körsbärstomater; det blir också gott)
c:a 225 g chèvreost
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk (jag tog lite grädde också)
timjan
basilika
salt
peppar
1 klyfta vitlök
Börja med att hacka ihop pajdegen. Skiva därefter squashen. Skär paprikan i ringar och löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en långpanna och droppa över lite olivolja. Stek i ugnen i 250 grader i 15-20 min. Tryck under tiden ut pajdegen i en pajform. Förgrädda skalet i 200 grader när grönsakerna är klara. Skiva osten och fördela denna och grönsakerna, samt tomater skurna i halvor i pajskalet när är gräddat. Blanda en äggstanning och smula i örtkryddorna och pressa i vitlöken. Töm äggstanningen över grönsakerna och grädda pajen i 200 grader i c:a 40 min.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment