Monday, September 03, 2007

Rödbetsoppa














Jag är mycket förtjust i borstj och lagar det då och då. Men det brukar ta lite tid att hacka och skära alla grönsaker i stavar och strimlor. Detta är ett gott alternativ om man är lite lat.

Ingredienser: 3 portioner
4 medelstora rödbetor
2 morötter
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
ca 7 dl vatten
1½ tärning grönsaksbuljong eller hönsbuljong
½ msk kummin
2 små lagerblad
5 vitpepparkorn
½ dl citronsaft
svartpeppar
salt
3 msk pumpakärnor till garnering

Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Hacka under tiden löken och vitlöken. Dela rödbetorna och morötterna i bitar och lägg i buljongen tillsammans lagerbladen, kumminfröna och vitpepparkornen. Låt alltsammans koka under lock till grönsakerna har blivit mjuka ca 30-40 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Mixa soppan slät med stavmixer och servera den med en klick crème fraiche och rostade pumpafrön.

No comments: