Sunday, September 09, 2007
Inte mycket till mat i den romerska ugnen
Eftersom sambon och jag befann oss på Askomöbler under större delen av förmiddagen blev det lunch på Skärholmens mattorg idag. Vi borde kanske ha vetat bättre för sist vi var där blev vi väl mätta men inte mycket mer på den tapastallrik vi då valde. Idag gick vi istället till den italienska grannen mittemot, Forno Romano, som serverar pizza, fyllda smörgåsar och pasta. Alldeles yr av hunger beställde jag en "Delizie funghi" (pastastubbar fyllda med champinjonkräm), för det lät ju gott och höstigt tyckte jag. Det var det inte. Pastan som kom ut hade sett alltför många varv i en micro så osten som hade östs över pastastubbarna låg klistrig utefter tallrikens kanter. Jag tänkte att det nog inte var så farligt då italienaren här hemma på gatan alltid micrar den pasta man valt och det smakar ändå mumma. Det gjorde inte detta. Osten var kväljande och fet, champinjonkrämen bestod till största delen av ricotta och man fick anstränga sig rejält för att känna någon svampsmak. Värst var dock att all fyllning låg bara i mitten av pastarullen och de tre yttre lagren bestod av enbart pasta som bakat ihop sig till en seg, degig klump, ungefär som en misslyckad knödel. Det gick bara inte att äta upp. Sambons ciabatta, fylld med marinerad aubergine och biff (vilket vi vågar påstå att det inte var) smakade lite bättre men kan knappast ses som prisvärd då den kostade 65 kr. Delizien (79 kr) var det definitivt inte men det hade den å andra sidan aldrig varit ens om den hade kostat tio spänn. Som tur är blir vi bjudna på middag hos sambons föräldrar i kväll.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment