Wednesday, September 05, 2007
Man tager vad man haver soppa med 3 sorters peppar
Inte för att det är torsdag idag heller men det blev soppa idag igen. Det är ju så gott och enkelt att variera. Dagens soppa blev en riktigt hopplock av vad som fanns i kylsskåpet, närmare bestämt potatis, blomkål och purjolök.
Så här gör du:
1 litet blomkålshuvud
4 potatisar
purjolök, ca 20 cm
8 dl vatten
5-6 vitpepparkorn
1½ hönsbuljongtärning
1 dl crème fraiche (jag använde den feta sorten idag men 15% räcker gott och väl)
svartpeppar
cayennepeppar
salt
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala under tiden potatisen och tärna den. Ansa blomkålen och dela den i mindre buketter. Skölj purjon noga och strimla den fint. Lägg sedan detta i grytan. Koka under lock i ca 30 min (ev. längre). När potatisen har mjuknat mixar du soppan slät med stavmixer. Men var försiktig så att det inte skvätter - det är varmt! Tillsätt crème fraichen och mixa lite till. Krydda med cayennepeppar (var försiktig här), lite svartpeppar och smaka av med salt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment