Friday, August 31, 2007

Ruccolapasta med kantarellpasta och baconchips














Lite inspirerad av förra veckans Mat-Niklas blandade jag ruccola i pastan. Till detta gjorde jag en sås på kantareller,grädde, purjo, vitlök och vin. Det hela toppades med baconskivor som stekts i ugnen och fått rinna av på papper. Det blev gott men nästa gång ska jag vara lite mindre generös med löken eftersom den blev lite väl dominerande.
Pastan:
Spaghetti till 2 personer
1 pkt ruccola
ca 10 coktailtomater
livolja
havssalt
svartpeppar

Såsen:
2 hg kantareller
knappt 10 cm purjolök
2 klyftor vitlök
1 dl vitt vin
1 pkt matlagningsgrädde
ev. mjölk att späda med
ett uns fond för att stärka upp smaken
ev. lite soja för färgens skull
smör
olja

Garnering:
1 pkt bacon

Börja med att halvera baconskivorna och fördela dem på en plåt. Stek dem på en plåt i ugnen till de har fått färg. låt dem sedan rinna av på ett hushållspapper.Skölj ruccolan noga. Koka pastan medan du gör iordning såsen. Strimla purjolöken och hacka vitlöken fint. Fräs sedan svampen i smör blandat med lite olja. Tillsätt löken när svampen börjat få lite färg. Slå över vinet när purjon börjar mjukna. Låt koka in någon minut innan du slår på grädden. Smaksätt med fond och ge lite färg med hjälp av soja. Låt såsen koka ihop. När pastan är al dente slår du av den och spolar snabbt med kallt vatten. Lägg i ruccolasalladen och ringla över någon matsked olivolja, krydda med en stor nypa salt och rejält med svartpeppar. Blanda allt väl och vänd till slut coktailtomaterna. Servera pastan med kantarellsåsen i mitten och dekorera med baconskivorna på toppen. Det är gott med lite riven parmesan på toppen också.

No comments: