Sunday, May 31, 2009
Chokladbakelse med hallon
Denna chokladbakelse/muffin bjöds vi på på min systers bröllop för ett tag sedan. De smakar syndigt gott men är faktiskt inte så hälsovådliga som sötsaker gärna blir (tror jag i alla fall). Hela satsen innehåller bara 50 g smör, vilket väl bör anses som lite om man jämför med en vanlig sockerkaka t.ex. men sen innehåller kakan förstås hackad choklad och yoghurt också så det kanske går jämt upp någonstans. Myckt socker är det i i alla fall men muffinsarna blir härligt kladdiga och gottiga i mitten p.g.a. den korta baktiden.
Chokladbakelse med hallon
4,5 d mjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g smör
150 g mörk choklad, smältes i smöret
2 dl yoghurt
0,5 dl vatten
1 liten liten nypa salt
1 pkt frysta hallon
Blada torrvarorna med varandra. hacka chokladen. Smält samman smör och choklad. Rör samman till en smet. Smeten blir väldigt tjock så ser den ut som en komocka har du inte gjort fel...
Fyll formarna til lhälften med smet. Tryck ner ett par-tre hallon iv arje form. Täck med ytterligare lite smet och grädda i 175 grader i 15 minuter. Vill du inte att de ska bli kladdiga gräddar du längre.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
så det fungerade med vanlig youghurt?:)
kan inte jag också få det receptet?
vad korkad jag är..receptet står ju för tusan i bloggen.
Den hjärnan...
Post a Comment