Tuesday, November 13, 2007
Fusklasagne
När jag gör köttfärssås brukar jag göra rätt mycket och frysa in det som blir över. Det är smidigt att ha att ta fram när man har lite bråttom. Men om man skulle känna sig lite trött på köttfärssås och spaghetti så kan man variera sig genom att använda köttfärssåsen i en fusklasagne!
Fusklasagne 4 p
1 sats köttfärssås
4 dl fullkornspenne
ett tiotal coktailtomater
Ostsås
3 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
1-2 dl stark ost,t.ex. parmesan eller västerbotten, spar lite tt strö över innan gratinering
svartpeppar
ev. salt
riven muskot
Börja med att koka pastan. Riv sedan osten. Dela coktailtomaterna på hälften.Lägg mjölet i en kastrull och vispa ihop det med lite mjölk (ca 1 dl) på låg värme. Vispa hela tiden så undviker du att det blir klumpar. Låt detta koka ihop sig en aning innan du slår på resten av mjölken. Tillsätt sedan osten under stadig omrörning. Smaka av med peppar, muskot och salt (om det behövs- osten är ju salt). Slå av pastan när den är klar och blanda den med köttfärssåsen och tomaterna. Slå ungefär hälften av ostsåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg sedan i pastablandningen i formen och avsluta med ett ytterligare lager ostsås. Strö till sist över lite riven ost. Gratinera i ugn i 225 grader i ca 20 min till gratängen har fått färg oh är genomvarm. Servera med vitkålssallad.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment