Tuesday, July 03, 2007
Knaprig potatissallad med blomkål och rädisor
Systrarna var på besök här i helgen och då blev det, förutom en hel del restaurangbesök också några middagar här hemma. Bl.a. bjöd jag på pastasalladen med tonfisk som jag bloggat om tidigare men jag lagade också en fräsch potatissallad till vilken vi åt rökt böckling och rökta laxfenor, vilka åtminstone enligt sambon är en riktig delikatess. Själv tycker jag att de är goda så länge man inte kommer åt fettet närmast skinnet som har en inte alltför angenäm konsistens. Salladen kan förstås också ätas för sig själv och då kan man gärna tillsätta en burk kikärtor.
Potatissallad
Dressing:
1 tsk Dijonsenap
1 klyfta pressad vitlök
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1-2 msk hackad persilja
rikligt med nymalen svartpeppar
lite salt
8-10 kokta, kalla potatisar (går bra med ljumma också men salladen blir lite ”mosigare” då)
c:a 1 knippe rädisor
1 röd paprika
½ röd lök
1-2 msk kapris
(½ burk kikärtor + ½ kruka ekbladssallad (eller annan sallad med tydlig smak)
Börja med att vispa ihop dressingen. Ta i senapen först så blir konsistensen bra.
Förbered därefter grönsakerna. Dela potatisen i ”kvartar.” Skölj rädisorna, ansa och skär sedan dessa på samma sätt. Dela paprikan i bitar, det ska vara lite ”chunky”. Skiva sedan rödlöken tunt. Skölj kikärtorna och ta sedan ungefär halva burken. Blanda potatisen, rädisorna, paprikan, löken, kaprisen och kikärtorna i en bunke med dressingen. Se till att allt är väl blandat. Lägg sedan upp potatissalladen på ett serveringsfat som täckts av ett lager ekbladssallad. Ät tillsammans salladen tillsammans med rökt fisk och ett gott bröd.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment