Ruccolapesto är lite lurigt. Det kan bli väldigt gott men också äckligt beskt om ruccolan är för bitter i smaken. Säkrast är att smaka lite på den innan man mixar ned den så kan man ta i lite i taget medan man smakar av. Den här blev i alla fall god och blandades med dagens färska pasta, lättkokta gröna bönor, tomat och ännu mer färsk ruccola till en god och lättlagad lördagslunch.
Ruccolapesto
ca 1 näve ruccola
ca 1 deciliter solrosfrön
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl riven parmesan
ca 0,5 dl olivolja
Börja med att skiva vitlöksklyftan och lägg den med solrosfröna i en mixerburk och mixa samman lite grovt. (Har du en stor mixer kan du slänga i allt och köra om men det går inte i min burk för då mixar den inte runt ordentligt.) Lägg i ruccolan och parmesanen, slå över oljan och mixa till en jämn konsistens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment