Tuesday, August 11, 2009
Tofusallad med asiatisk krydda
Gjorde denna tofusallad som sidorätt när sambon grillade korv eftersom jag tycker att korv känns ganska näringsfattigt, i alla fall om man gillar grönsaker. Salladen blev rätt god tycker jag men den hade nog passat bättre i sällskap av något mer exotiskt än Kumlakorv...
Tofusallad med asiatisk krydda ca 6 mindre portioner
1 pkt naturell tofu
ca 1-2 msk neutral olja
ca 2 msk ljus soja
en 3 centimeters stor bit ingefära
1 klyfta pressad vitlök
2 salladslökar
en halv paprika
en halv zucchini
1 röd chilifrukt
1 knapp dl saltade jordnötter
Pressa ned vitlöken i en skål. Hacka ingefäran fint. Kärna ur chilin och hacka den fint. Blanda med sojan och oljan. Skär tofun i kuber Skär zucchinin i halvmåneformade skivor.. Strimla paprikan på längden. Skölj salladslöken noggrant och skiva den sedan tun på snedden. Banda alla ingredienser väl och låt stå och marinera i minst 30 minuter, helst längre. Hacka jordnötterna grovt och blanda ned dem i salladen före servering.
Tips!
Grillrester över? Grillat, överblivet karrékött blir väldigt gott att blanda i samma marinad tillsammans med lite strimlad salladslök och hackade jordnötter.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment