Tuesday, August 11, 2009
Spaghetti med frästa kantareller och spenat
När vi var ute på landet i mitten av juli passade vi på att gå ut i skogen för att plocka svamp. Vi hade turen med oss för efter 30 minuter hade vi plockat fem liter svamp och allt på samma ställe. Sådant händer mig väldigt sällan men när det händer känns det väldigt lyxigt att kunna slänga en näve svamp i vardagspastan.
Spaghetti med frästa kantareller och spenat
spaghetti för två personer
70 g bladspenat
några nävar förvällda kantareller
1 vitlöksklyfta
ett tiotal coktailtomater
0,5 dl riven parmesan
1 msk smör
svartpeppar
en aning flingsalt
Koka spaghettin. Fräs bladspenaten och kantarellerna i smör. Riv osten fint. Riv eller hacka även vitlöksklyftan. Dela coktailtomaterna på hälften. Så av pastan. Blanda ned osten i den och vitlöken i den änu varma pastan. Blanda ned spenat, svamp och tomater. Dra ett par varv med pepparkvarnen över det hela. Smula över lite flingsalt. Servera direkt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment