Rabarberpaj är verkligen supergott och så himla lätt att göra också om man inte har något emot smulpaj alltså och det har man ju inte. Tricket för att den ska bli lite extra god är att ta och blanda rabarberbitarna, inte bara med potatismjöl och socker, utan också med kanel. Kanelstång kan man med fördel även låta koka med i rabarberkrämen så får den en liten extra smakpuff. Gott!
Enkel rabarberpaj
ca 5 dl rabarber, skald och skuren i mindre bitar
ca 1,5 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
0,5 - 1msk kanel (efter smak och tycke säger jag)
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
150 g smör
0,5 dl socker
Skala och dela rabarbern och blanda med potatismjöl, socker och kanel i en pajform. Hacka sedan ihop smuldegen. Täck rabarbern med degen och grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Avnjut pajen när den svalnat något med rikligt av vaniljsås.
No comments:
Post a Comment