Saturday, February 11, 2012

Taratour de jez på mitt sätt

Jag älskar röror av alla de slag, de är lätta att fixa, lätta att variera och goda till det mesta. Taratour de jez är en libanesisk röra som jag här tagit mig lite friheter med. Serverad med pitabröd blev det en enkel lunch.

Taratour de jez 
ca 8 kycklinglårfiléer
vatten
salt
lagerblad

1 dl tahinapasta
1 dl turkisk yoghurt
knappt 1 dl citronsaft
3 saltgurkor
3-4 vitlöksklyftor
ett par matskedar hackad persilja
ev. lite salt och svartpeppar

Koka upp vatten, salt och lagerblad. Tillsätt kycklingen när vattnet kokat upp och koka sedan kycklinglårfiléerna i ca 10- 15 minuter. (Kontrollera att den är genomkokt). Ta upp kycklinglårfiléerna och låt dem svalna. Hacka saltgurkan i små kuber. Hacka persiljan och pressa citron. Blanda yoghurt och tahina i en skål. Rör ned citronsaften, saltgurkan och vitlöken. Skär kycklingen i mindre bitar (efter smak) och rör ned den i såsen. Smaka av med lite peppar och salt om det behövs. Servera i pitabröd med rikligt av bladpersilja.

No comments: