Tuesday, February 21, 2012
Rödbetspaj med filodeg
Den här rödbetspajen lagade jag förra helgen. Vi hade en liten bit av en getostsrulle kvar i kylen och några rödbetor och dessutom två (?) rullar filodeg i frysen och utifrån detta föddes den här pajen. Den är ganska fet men den blev god!
Rödbetspaj med filodeg
ca 6-8 filodegsblad
100 g smör
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 150 g bladspenat
4- 5 rödbetor
ca 150 g ost
lite olivolja
2 ägg
2 dl mjölk
peppar
salt
Tina filodegen och smält smöret. Låt även spenaten tina om du använder frusen sådan. Skala under tiden rödbetorna och skiva dem tunt på en mandolin. Hacka löken och vitlöken. Pensla varje filoblad med smör och lägg dem omlott i en pajform. Fräs lökhacket och spenaten i lite olja tills löken blivit genomskinlig krydda med lite salt och peppar. Bred ut spenat och lökröran över filodegsskalet. Skär bort det vita från ostrullen, skiva rullen och fördela osten över pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och en aning salt. Slå äggstanningen över fräset. Lägg sedan rödbetsskivorna i cirklar ovanpå. Strö över lite salt, peppar och lite timjan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment