Om ni inte visste det redan kan jag tala om att gäddor är ena hala och slemmiga rackare. Det är inte helt lätt att få dem att ligga still ens när de är döda. Men skam den som ger sig så efter mycket om och men fick vi med oss en fjällad och urrensad gädda med oss hem.
Väl hemma stekte vi den i ugnen fylld med rikligt med smör och riven pepparrot och det var riktigt gott men det är ju helt klart enklare att bara gå ner till affären och köpa fisken...
Ugnstekt gädda
1 urrensad och fjällad gädda
ca 70 g smör
ca 3-4 msk riven pepparrot
ett par matskedar hackad persilja
salt
peppar
Salta och peppra fisken på insidan. Klicka ut smöret i buken. Riv pepparrot och lägg den över smöret. Hacka persiljan och strö över den också. Lägg ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt. Tillaga i ugn i 200 grader i ca 30 - 40 minuter (köttet ska falla från benet men inte bli torrt).
No comments:
Post a Comment