Har jag sagt att jag inte gillar frukt i maten förresten? Glöm det. Jag har ändrat mig. Men det måste vara rätt sorts frukt.
Bulgursallad med ugnsstekt rotfruktsfräs
1,5 dl bulgur
3 dl vatten
1 msk tomatpuré
lite salt
2 mellanstora morötter
ett halvt (litet) kålhuvud
2 klyftor vitlök
en näve russin
en näve hasselnötter
olivolja
rejält med spiskummin
lite curry
lite chilipeppar
lite kanel
svartpeppar
salt
ca 1 dl hackad persilja
ett halvt granatäpple
saft av citron efter smak
Skala och ansa rotsakerna. Strimla vitkålen. Skär morötterna i slantar på snedden. Skiva vitlöken tunt. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Strö över kryddorna och ringla över olivoljan. Blanda väl med händerna - eller med något annat om du inte gillar det. Rör ned russinen. Stek i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min. Rör om ett par gånger under stektiden så att inte kålen blir svart. Släng i nötterna när det har gått ca 10 minuter.
Koka under tiden bulguren med tomatpuré i vattnet. Koka på låg värme utan lock. Blanda sedan bulgur och grönsaksfräset tillsammans i ett stort serveringsfat. Rör ned hackad persilja. Pressa över saften och kärnorna från ett granatäpple. Pressa ev. också över lite citron.
No comments:
Post a Comment