Sunday, February 22, 2009

Mustig kyckling-och tomatsoppa

Det har blivit många kycklingrecept här nu på raken. Det betyder inte att vi äter kyckling varje dag även om det ser så ut utan visar väl snarare på inläggsfrekvensen... Den här soppan blev till för hela två veckor sedan men jag kan tänka mig att göra om den så jag skriver ner receptet innan jag glömmer bort det helt.

Mustig kyckling- och tomatsoppa

ca 5 kycklinglårfiléer
1 gul lök
2 stjälkar selleri
1 rejäl dos curry (typ 2 tsk eller mer)
½ tsk paprika
1 pkt passerade tomater
lika stor mängd vatten som tomater
3 medelstora potatisar
1 msk lantbuljong
2 klyftor vitlök
svartpeppar
salt
2 tsk matolja

Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Sköj och skiva selleristjälkarna.Fräs i lök och selleri i olja. Tillsätt curryn och paprikapulvret låt fräsa någon halv minut eller så. Slå på de asserade tomaterna och en lika stor mängd vatten. Låt det hela koka upp ordentligt. Skär under tiden kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Tillsätt nu potatisskivorna och låt soppa hettas upp ordentlgit igen. Den ska sjuda. Rör ned kycklingbitarna i omgångar i grytan. Se till att soppan inte slutar sjuda mellan varven. Låt sedan alltsammans sjuda på svag värme till dess att kycklingen är genomkokt och potatisskivorna blivit mjuka.

No comments: