Sunday, February 08, 2009

Kycklinggryta med "portugisisk krydda"














Jag fick några påsar med kryddblandningar i julklapp av min mamma. Bland annat fick jag en påse med en vitlöksdoftande och chilistinn blandning som, enligt förpackningen, kallades "portugisisk krydda". En kväll när vi kom hem trötta från jobbet fick den slinka ned i en snabblagad kycklinggryta och det blev väldigt gott. Nu minns jag tyvärr inte riktigt hela tillagningsförloppet men detta ingick i alla fall:
Kycklinggryta med portugisisk krydda
1 röd lök
ca 3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 burk kronärtskockshjärtan
10 -15 gröna oliver emd kärna
1 burk crème fraiche
ev. lite grädde eller mjölk att späda med
nappt 2 mska portugisisk krydda
1 klyfta vitlök
ev. lite extra chili
svartpeppar
salt

Skär kycklingen i munsbitar. Hacka löken. Fräs löken till den blir genomskinlig och glansig. Bryn kycklingbitarna i pannan. Salta och peppra. Rör ned kryddan och crème fraichen. Skär kronärtskockshjärtanen och paprikan i mindre bitar och blanda försiktigt ned detta i kycklingröran. Rör också ned oliverna och pressa i vitlöken. Låt puttra på svag värme tills kycklingen är genomkokt och paprikan blivit mjuk. Späd om det behövs med lite grädde eller mjölk om det behövs. Servera med exempelvis pastaskruvar.

No comments: