Tuesday, November 04, 2008
Snabbfixad tårta
Mor fyllde år och kom med far i sällskap till den kungliga huvudstaden för att fira den stillsamt med äldsta dottern som lokalguide. Tyvärr hade inte den äldsta dottern varit så organiserad under veckan så hon hade glömt köpa ingredienser till tårtan hon ville bjuda mor på. Följaktligen fick hon använda sin fantasi och göra det bästa av situationen. Vilken tur att jag är en sådan eländig samlare av bra-att-ha-ingredienser för det är vid sådana här tillfällen som en påse malda hasselnötter från Lidl kommer väl till pass. Turkisk yoghurt i kombination med florsocker blev en fräsch glasyr oh alla de oemotsåndliga kanderade blommorna från Essencefabriken på Wallingatan fick äntligen komma fram ur gömmorna. Det blev alltså en hasselnötskaka med yoghurtglasyr, dekorerad med kanderade blommor och granatäpplekärnor.
Enkel hasselnötskaka
200 g malda hasselnötter
3 ägg
1½ dl strösocker
Smörj och bröa en springform. Vispa ihop ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min i 175 grader. Låt kakan svalna.
Glasyr:
ca 2 dl turkisk yoghurt
knappt 1 dl florsocker
Rör samman til len jämn smet.
Till dekoration:
Kärnor från ett granatäpple
kanderad mimosa
kanderade violer
Bred glasyren över kakan och dekorera med granatäppelkärnorna och de kanderade blommorna.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment