Thursday, November 06, 2008
Skaldjurspasta - lite nyttigare
Jag kokade ca ett ton kikärtor häromdagen och frös in i små påsar. Sedan var det dags att laga middag. Jag hade inte orkat gå och handla så jag fick ta det jag hade hemma. Lite lök, lite rotselleri, musslor på burk en liten påse räkor som ville bli uppäten m.m. Det blev en lite annorlunda skaldjurspasta som fick extra fibrer och proteininnehåll från kikärtor. Det kändes rätt hälsosamt i alla fall och lite lyxigt på samma gång med musslorna.
Skaldjurspasta -den nyttigare varianten 4 p
pastaskruvar till 4 portioner
½ stor gul lök
ca 50 g rotselleri
ca 200 g frysta räkor
1 burk musslor
drygt 1 dl kokta kikärtor
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
ca 2 dl vatten
1 tsk farinsocker
2 tsk basilika
1 tsk oregano
1 krm curry
1 uns chilipeppa
2 msk olivolja
svartpeppar
salt
Tina och skala räkorna. Koka upp pastavatten. Ansa grönsakerna. Hacka löken fint. Finhacka rotsellerin. Skiva vitlöken fint.Strimla paprikan tunt. Värm olivoljan i en vid panna. Fräs lök och rotselleri tills löken är genomskinlig och glansig. Tillsätt vitlök och paprikastrimlor. Rör ned tomatkross och örtkryddor. Låt det hela koka ihop medan du häller i pastan och låter den koka. Späd tomatsåsen efter hand med vatten. Rör ned kikärtor, socker och krydda med chili, peppar och salt. Låt såsen koka ihop sig ytteligare under omrörning i ca 15 minuter. Öpnna musslorna och slå av spadet. Slå av pastan när den är klar. Rör därefter ned musslor och räkor i tomatsåsen. Blanda till slut ned den avrunna pastan. Servera med riven parmesan och ett gott bröd.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment