Saturday, April 04, 2009

Gulaschgryta med surkål














Den här gulaschgrytan lagade jag i början av veckan. Den tar lite tid att tillreda men blir å andra sidan väldigt god och mustig och om man bara är två i hushållet har man middagsmat i två dagar när man är klar.

Gulaschgryta med surkål

ca 800 g högrev i bit
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning (eller köttbuljong)
ca 7 dl vatten späd med mer efter hand om det behövs
1 lagerblad
½ burk surkål
1-2 tsk kummin
svartpeppar
salt

Putsa högreven från hinnor och skär köttet i mindre bitar. Bryn i omgångar på medelvärme i en stekpanna och lägg över i en större gryta. Krydda med svartpeppar och salt. Skala löken och skär den i tunna ringar. Hacka vitlöken fint. Bryn löken i lite fett och lägg sedan över även denna i grytan. Smula över en buljongtärning och tillsätt tomatpuré, vitlök,lagerblad och paprikapulver. Slå på vattnet och rör om. Tillästt surkål och kummin. Låt det heöa koka upp och låt det sedan puttra på svag värme i ca 2 timmar eller till köttet är mört och fint. Servera med potatis, en klick crème fraiche och en sked ajvar relish.

No comments: