Saturday, April 04, 2009
Balkongpremiär
Helt utan förvarning kom våren med stormsteg och välsignade oss med 25 grader (på balkongen i alla fall) och strålande solsken så idag har vi ätit lunch på balkongen. Det starka solskenet och värmen där ute gjorde att jag fick vårkänslor och snodde ihop en snabb sallad av vad som fanns till buds. Det blev en krämig pastasallad med mycket smak.
Pastasallad med bacon och avokado
2 mogna avokados
1 pkt bacon
ca 3 dl penne
10 cm purjolök
½ röd paprika
ett tiotal svarta, urkärnade oliver
ca 50 g fryst spenat
1 handfull persilja
ett par matskedar riven parmesan
svartpeppar
flingsalt
Crème fraichesås
1 burk lätt crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1 aning svartpepar
1 gnutta salt
2 krm smulad mynta
Börja med att koka pastan. Medan den kokar tärnar du avokadon och strimlar purjon fint. Glöm inte att skölja den väl! Tärna paprikan fint. Lägg över alltsammans i en bunke och tillsätt olvierna. Skär sedan baconet i små bitar och stek det tillsammans med spenaten. Låt bacon-och spenatblandningen rinna av en aning på hushållspapper innan du blandar ned den i bunken. Slå av pastan och rör ned i de övriga ingredienserna. Riv öve lite parmesan och krydda med svartpeppar och flingsalt. Rör till sist ned persiljan. Servera ev. med crème fraichesås (fast salladen är rättså i sig själv så det behövs egentligen inte).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment