Monday, October 13, 2008
Kyckling och quinoasallad
Den här salladen kom till genom en kylskåpsrensning då jag kände att jag behövde ta till vara på resterna från tisdagens kycklingmiddag. Med hjälp av andra tillbehör och kryddor kan man snabbt ända karaktär på en råvara så den här kycklingen blev till en helt annan rätt tillsammans med fräscha grönsaker och aromatisk basilika som ger tomaterna ett lyft.
Kyckling och quinoasallad
1/4 grillad kyckling
½ dl quinoa + 1 dl vatten
en knivsudd lantbuljong
1 tomat
5-6 basilikablad
2-3 stora buketter blomkål
5 stora blad romansallad
flingsalt
svartpeppar
½ msk olivolja
Skölj quinoan noggrant i hett vatten. Låt en deciliter vatten med buljong koka upp och slå i fröna. Koka quinoan mjuk i 15-20 minuter, ev. kan mer vatten behöva tillsättas. Bena under tiden ur kycklingen och dela köttet i mindre bitat. Tärna tomaten. Skiva blomkålsbuketterna tunt. Hacka basilikan fint. Skölj romansalladsbladen och riv dem i mindre bitar. Täck sedan botten av ett serveringsfat med dessa. Blanda noggrant samman quinoa, kyckling, tomat,blomkålskivor och basilikahack i en skål, peppar och salta. Ringla över lite olivolja och blanda försiktigt. Lägg kycklingsalladen ovanpå de gröna bladen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment