Tyvärr är jag inte surdegsbaktypen även om jag önskar att jag vore det (det är ju så himla gottmed surdegsbröd!) men jag har varken disciplinen eller tålamodet så istället länkar jag er till två recept jag hittade i bloggosfären som visade sig väldigt tacksamma att göra och som gav ett väldigt välsmakande resultat:
Nybörjarbröd - Söta Saker
Ett fantastiskt bröd -Emmas Husbestyr
Som avlsutning på det hela bakade jag också systrarna Eisenmans solrossnittar, en slags seg kolakaka med knapriga solrosfrön i. Det är rätt lätta att göra men jag fick hjärnsläpp och kunde inte minnas hur många längder jag gjort tidigare och det står heller inte angivet i receptet så jag bakade ut två mindre och en stor längd. I receptet står det att det ska bli 15 kakor men då blir de nog väl supersizade för min smak. Jag tror jag fick ut det dubbla och väl det och då gjorde jag ändå både korta (normallånga) och superlånga kakor. Receptet hittar ni bl.a. här.
No comments:
Post a Comment