Friday, March 30, 2012

Lammfärsgryta med bönor och oliver


Nu blir det gammal skåpmat igen, eller i alla fall ett recept som har legat i kameran ett tag. Sambon köpte färs i affären i centrum som säljer utländska livsmedel, och en hel påse med goda oliver av olika slag. Vi slängde ihop en gryta med tomat, bönor och oliver och serverade den till pasta. 

Lammfärsgryta med oliver

1 stor gul lök 
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 burk skalade, hela tomater
vatten
1 köttbuljongtärning
ca 2 msk Heinz chilisås
1/2 färsk, hackad chili
några nävar oliver, gröna och svart
1 pkt blandade bönor
olivolja
ca 1 tsk timjan
salt 
peppar

Börja med att hacka lök, vitlök och chili och fräs sedan hacket i olivolja. Fräs även färsen och blanda med löken. Slå över tomaterna och klipp sönder dem något. Tillsätt buljongtärningen och slå även på lite vatten om det behövs. Tillsätt chilisås, timjan och svartpeppar. Låt det hela puttra ihop sig en stund innan du skär paprikan i bitar och lägger i den också. Skölj bönorna väl och tillsätt sedan även dem i slutet av koktiden tillsammans med oliverna. Servera med nykokt pasta och toppa med riven parmesan. 

No comments: