Grönsaksfräs till fisk
1 stor morot
1 litet fänkålsstånd
ca 15 cm purjolök
1,5 dl vitt vin
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 1 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
peppar
salt
ca 50 g färsk spenat
Börja med att knåda ihop mjölet med 1 msk smör till en klump. Lägg åt sidan. Klumpen ska du använda till att reda såsen med senare. Skala mototen och riv den grovt. Skölj purjon väl och strimla fint.Ansa fänkålen och skär i småbitar. Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna med höga kanter. Fräs grönsakerna i smöret tills de blivit lite mjuka och glansiga. Slå på vinet. Rör nu ned redningsklumpen så att den löser upp sig i vinet. Slå på vattnet. Krydda. Låt det hela koka ihop sig under några minuter. Skölj spenaten noggrant och tillsätt den. Låt det hela koka til spenaten slaknat en aning. Servera till stekt eller rökt fisk och kokt potatis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment